Folkets Historia

Bagarstugan i Skedvi

40 min • 1 juli 2025

Från krismat till hantverksbröd, från fattigmansföda till en given plats i skafferier och skolmatsalar. Knäckebrödet är djupt rotat i vår svenska matkultur, men dess status har skiftat genom tiderna. Vi beger oss till bagarstugan i Skedvi och tar reda på mer om knäckebrödets historia.


Gäster: Håkan Jönsson, lektor vid Lunds universitet och
Maria Adeström-Jonsson, Skedvi bröd
Programledare: Anders Lundin
Manus: Martin Jonols
Skådespelare: Björn Elgerd, Sara In de Betou, John Rammelt, Sofia Rönnegård, Magnus Mark, Max Ulveson och Vilgot Paulsen.
Ljuddesign: Anders Olsén
Producent: Caroline Steinholtz


Avsnittet är producerat av Hildurs i samarbete med Skedvi bröd.

---

Bli prenumerant  för att få höra ännu mer historia i Folkets Historia: Eftersnacket, där vi den här veckan pratar med Jenny Högström Berntson om mat och matkultur som skiftat status. Följ oss på Instagram och Facebook för de senaste nyheterna från oss på Folkets Historia.

Senaste avsnitt

Podcastbild

00:00 -00:00
00:00 -00:00