Säg hej till Leo Lahti, en av Sveriges mest erfarna bartenders som idag släpper sin debutbok, Handbok i sprit och drinkar, på Polaris. Det är en bok för dig som vill förstå teknikerna, knepen och grunderna och samtidigt få inspiration till att blanda riktigt bra drinkar hemma. Tillsammans med fotografen Lennart Weibull har Leo skapat något som är lika snyggt som användbart.
Idag jobbar han på cocktailbaren Bird i Köpenhamn, och i både boken och podden delar han med sig av massor av tips, inte minst om temperaturens roll i en bra cocktail. Vi pratar även om vad som skiljer Stockholm, Göteborg och Köpenhamn åt, anekdoter, hur det var att jobba på Tjoget, olika spritsorter och deras egenskaper, vad som trendar just nu inom barvärlden och varför gin faktiskt kan vara den allra viktigaste spriten i en cocktail.
Häng med i ett initierat, varmt och roligt samtal om varför han skrev boken, skummets vara eller icke vara och varför det bara serveras en enda gin på bird.
TACK FÖR ATT DU LYSSNAR!
Länkar:
ÅLDERSGRÄNS 20 ÅR.
Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :) Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det till ginpodden@gmail.com.
Programledare: Joacim Lundin
Musik: Magnus Johansson
Följare?
Instagram: @ginpodden
Facebook: @ginpodden
www.ginpodden.se
Ginpodden har inget samarbete med Systembolaget eller något av destillerierna. Jag vill på intet sätt uppmana till någon ohälsosam överkonsumtion av alkohol utan snarare få lyssnarna att dricka mindre, men bättre. Häng med på en resa i det svenska dryckesarvet!