Hur kommer en mästerkock på nya maträtter? Varför vill ingen prata om myggen i Övertorneå? Och hur har krigstider förändrat sättet folk klär sig på?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Idag i Talkshow gästas vi av Björn Frantzén. Han är den ende kocken i världen som har tre resturanger med tre stjärnor i Guide Michelin – men har han mycket ångest över att behöva ligga på topp hela tiden för att behålla stjärnorna?
Sen pratar vi om mygghelvetet i Övertorneå. Trots att folk måste ha på sig särskilda myggnäts-hattar när dom rastar hunden så finns det ett motstånd mot att prata högt om myggsituationen. Dokumentärfilmaren Linnea Huhta berättar mer om det.
Dessutom ska vi snacka krigsmode – för parallellt med allt det hemska, så uppstod också en uppfinningsrikedom i klädskapandet och efter kriget blev modevärlden aldrig mer sig lik. Med oss i studion har vi programledaren Susanne Ljung och Samanda Ekman från programmet Stil, som har gjort en djupdykning i vad som hände med modet under andra världskriget.
Programledare: Katherine Zimmerman
Bisittare: Jonas Bonnier
Producent: Amanda Rydman
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.