Ingredienserna är en podcast om livet genom mat. Det bjuds in gäster, gör recensioner, restaurangtips, avslöja våra smultronställen. Vi kommer snacka hemmamatlagning, veckans råvara, köksprylar, fördrinken, fråga kocken, chili con carne, skolans mandelfisk, Eton Mess, birria tacos, Gidden, Pripps blå, långpanna, rött och vitt, perfekt stekt köttbit, glas mjölk och kanelbullar. Helt enkelt ett hela havet stormar inuti ett kök.
I podden hörs den italienska falukorven Philip De Giorgio, krögaren Jesper Kvarnefält samt superkocken Mikael Einarsson.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Köp din Tormek T-1 Ash Green här: https://go.adt242.com/t/t?a=1960530884&as=1976233333&t=2&tk=1
Vi gästa av krogskribenten, journalisten och kokboksgurun Jonas Cramby. Vi snackar om att ha fingret med i spelet i 56 olika kokböcker, att bli förälskad i tex mex-käk och varför jalapenos är rätt väg att gå. Dessutom pratar vi om att recensera mat, recensionssamhället och varför parisare är den optimala guilty pleasuren. Som om det inte vore nog snackar vi choco pops, chili & umai och att äta riktigt stark mat.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Köp din Tormek T-1 Ash Green här: https://go.adt242.com/t/t?a=1960530884&as=1976233333&t=2&tk=1
Idag gästas vi av ingen mindre än deckardrottningen, kokboksförfattaren och foodien Camilla Läckberg. Vi snackar om att gestalta middagar i böcker, bokkaraktärers matvanor och vad hade Fjällbacka-mördarna käkat innan sina dåd. Dessutom pratar vi hemmamatlagning, dubbeldippa chips, pilgrimsmusslor med guacamole och vilka restauranger i Sverige och världen har chockat Camilla till både skratt och gråt.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Köp din Tormek T-1 Ash Green här: https://go.adt242.com/t/t?a=1960530884&as=1976233333&t=2&tk=1
Vi är tillbaka från Göteborg, vissa av oss fortfarande mätta. Vi snackar om hur det är att bli mätt på smaker, äta sig igenom en stad och hur går man i Ingrediensernas fotspår i Göteborg. Dessutom snackar vi slutfinish och plaiting för hemmamatlagaren, när åt man senast egentligen enligt tallriksmodellen och vilka restauranger i Stockholm som är bäst just nu. Sen korar vi topp3 godaste förrätter, varmrätter och efterrätter som har ett namn. Det blir också räksoppa, den bästa smörningstekniken för toast och vem av oss tre hade med sig en kniv till skolan.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Köp din Tormek T-1 Ash Green här: https://go.adt242.com/t/t?a=1960530884&as=1976233333&t=2&tk=1
Vi drog till Göteborg för att äta oss igenom stan, då stannade vi till på Wagners Bistro för att sätta oss ner med krögaren och sommeliern Ulf Wagner. Vi snackar käk från Österrike, dricka vin för 5 miljoner kronor flaskan och hur var det egentligen på Sjömagasinets glansdagar. Dessutom pratar vi om potatissallad, ugnsbakad piggvar och hur det var att i tio säsonger laga mat till svenska kändiseliten i programmet Stjärnorna på Slottet.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Idag gästas vi av kocken Marcus Jernmark. Han har svart bälte i stjärnrestauranger efter sina år på Aquavit** och Per Se*** i New York, Frantzén*** i Stockholm och Zén*** i Singapore. Vi snackar om hur det är att öppna sin första egna restaurang i Los Angeles, vikten av influensers och kändisar som gäster på krogen i LA. Dessutom blir det kycklingsoppa, libbsticka och lasagne. Sen pratar vi också om vilken svensk mat man saknar när man bor utomlands och hur man lär känna sina gäster före, under och efter besöket.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Vi kände inte att julbordet var uttömt än så vi tar det en till vända: Det blir julkorv, inläggningar av sill, rödbetssallad och julgodis samt desserter. Dessutom ringer vi upp Ola Lidmark Eriksson aka Fantomen som flera år i rad gjort: Sveriges största och bästa oberoende test av julöl. Som om det inte vore nog gästas vi av supersommeliern Niklas Ödman som berättar vad vi ska dricka till julbordet: mumma, glögg, öl och vin.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
FÖRORD. Skrivet av Fredrik Backman, inläst av Philip De Giorgio.
..och det är väl, tror jag, kanske lite vad den här podcasten handlar om. I luckan, vid spisen, på väg till bordet, i händerna, i huvudet, i bröstkorgen. Att någon ville, att någon prövade, misslyckades och prövade igen. Att det HÄNDE något i människor. Och nu vill de att det ska hända oss. Dig och mig. Det är det som är INGREDIENSERNA.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcasten Ingredienserna är skapad av Philip De Giorgio. Podcastens innehåll och bilderna på den här sidan hämtas med hjälp av det offentliga podcastflödet (RSS).
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.